Vložil: | Fifafifa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený králík v nádivce:
400 g vykostěného králič.masa
| 2 ks cibule
| 2 lžíce oleje
| 50 g slaniny
| 4 ks housky
| 2 ks vejce
| 0,25 l mléka
| olej,pepř,zázvor
| muškátový oříšek
| zelené bylinky
Postup přípravy receptu Zapečený králík v nádivce:
Nakrájenou slaninu na oleji vyškvaříme, osmažíme na ní 1 nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Mírně podlijeme vodou, ochutíme solí a pepřem a dusíme do poloměkka. Housky nakrájíme na kousky a zalijeme teplým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, druhou drobně nakrájenou cibuli, sůl, koření a vše promícháme. Vmícháme velkou hrst nasekaných zelených bylinek a vzniklou řidší směsí zalijeme králičí maso v zapékací formě. Dáme péct do předehřáté trouby asi na 30min. Podáváme s bramborami.
Fotky receptu Zapečený králík v nádivce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!