Použité suroviny receptu Zapečený květák s anglickou slaninou:
1 hlávka květáku
| 250 g anglické slaniny (lze nahradit uzeným masem)
| 2 jarní cibulky
| 200 g másla
| 3-4 lžíce hladké mouky
| 300 ml mléka
| 250 ml kysané smetany
| špetka soli a pepře
| 1 lžička vegety
Postup přípravy receptu Zapečený květák s anglickou slaninou:
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, které krátce povaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu a cibulku nakrájíme na menší kousky. V hrnci s nepřilnavým povrchem si připravíme bešamel. Rozpustíme máslo a přimícháme mouku. Potom pomalu za stálého míchání pridáváme mléko. Do hotového bešamelu vnícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem. Uvařený květák společně s masem a cibulkou vložíme do zapékací misky a zalijeme bešamelem. Na závěr ještě posypeme vegetou. Připravené jídlo dáme krátce zapéct do trouby (v předehřáté troubě stačí 20 minut).
Fotky receptu Zapečený květák s anglickou slaninou: