Vložil: | Tmkova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený mls :
400 g masa (kuřecí nebo libové vepřové)
| 1 sklenice zeleniny Moravanka (nebo jiné pikantní),
| máslo
| 250 ml smetany
| sůl, pepř, olej na smažení
| cca 2 kg brambor
Postup přípravy receptu Zapečený mls :
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zapékací pekáček vyložíme alobalem tak, abychom mohli po naplnění obsah uzavřít. Vyložený pekáček po dně poklademe plátky másla, nato dáme 1/2 brambor, dále osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah zeleniny i se šťávou (větší kousky pokrájíme) a navrch dáme zbytek brambor. Poklademe opět plátky másla a alobal dobře uzavřeme a pečeme. Asi po 25 min. zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a je-li tomu tak, odkryjeme alobal a pečeme do zhnědnutí brambor. Když brambory růžoví, tak obsah zalijeme šlehačkou a opatrně promícháme (pozor, aby se alobal neprotrhl). Necháme asi ještě 5-7 minut dopéct.
Fotky receptu Zapečený mls :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!