Použité suroviny receptu Zapečený pangas s jarní cibulkou:
500 g pangase
| 1 ks smetana 30%
| 4-5 ks jarní cibulky
| 100 g eidamu
| koření na ryby
| kmín
| sůl
| 1 čaj. lžička bazalky
| dle chuti máslo
| citr. šťáva
Postup přípravy receptu Zapečený pangas s jarní cibulkou:
Rybu necháme rozmrznout. Jelikož bude hodně mokrá, tak ji zabalíme do plíny nebo čisté utěrky a pořádně ji vysušíme. Poté ji dáme na tác nebo talíř a zalijeme citrónovou šťávou (já použila lemonku) asi na 5-10 minut. Mezitím si pokrájíme jarní cibulku na 0,5cm silné proužky, ale jen tu zelenou část - ten zbytek pak použijeme do brambor. Pangase osolíme z obouch stran a z jedné strany ho posypeme trochou kmínu. Touto stranou ho položíme na máslem vymazaný pekáček. Vrchní stranu posypeme kořením na ryby. Rybu zasypeme jarní cibulkou a najemno nastrouhaným eidamem. Nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku bazalky. Dáme zapéct (bez pokličky) do předehřáté trouby na 180°C asi na 15-20 minutek nebo dokud nebude vršek zlatavý viz. foto. Podáváme se šťouchanými brambory, do kterých zamícháme zbytek jarní cibulky pokrájené na slabá kolečka a asi tři plátky másla. Dle potřeby brambory ještě dosolíme.
Fotky receptu Zapečený pangas s jarní cibulkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!