Použité suroviny receptu Zapečený pangasius se zeleninou a smetanou:
500 g pangasia
| 2 mrkve
| 6 brambor
| 2 zakys. smetany
| 1/2 póru
| asi po hrsti pažitky a kopru
| koření na ryby
| 200 g eidamu
| kmín
| máslo
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Zapečený pangasius se zeleninou a smetanou:
Pekáč vymažeme máslem, na kolečka nakrájíme brambory a naskládáme je na pekáč, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 zakysaných smetan, kopru a pažitky, trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut.
Fotky receptu Zapečený pangasius se zeleninou a smetanou: