Postup přípravy receptu Zapečený tuňák s rajčaty a sýrem:
Brambory nastrouháme na salátové části struhadla na tenké plátky, které osušíme. Tuňáka necháme okapat. Velká rajčata nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným eidamem.
Budeme potřebovat dvě zapékací misky, které potřeme olejem a poklademe jemnými plátky brambor. Na některé rozložíme obdélníky celého taveného sýru, navrstvíme okapaného tuňáka a na kolečka nakrájená rajská jablíčka. Ochutíme solí, pepřem a usekanou jarní cibulovou natí.
Misky vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a zapékáme asi 10 minut. Potom směs zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem a dopečeme.
Zapečeného tuňáka s rajčaty a sýrem podáváme v zapékací miskách.