Použité suroviny receptu Zapékané brambory s vepřovým masem a smetanovou omáčkou:
400 g brambor
| 300 g vepřové kýty
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce jemně nasekané petrželky
| 200 g nastrouhaného tvrdého sýra
| trochu soli, pepře
Postup přípravy receptu Zapékané brambory s vepřovým masem a smetanovou omáčkou:
Brambory a kýtu nakrájíme na plátky. Postupně nastřídačku klademe do pekáčku, vždy osolíme, opepříme. Vejce rozklepneme a rozšleháme, vlijeme ke smetaně a touto směsí zalijeme maso a brambory. Vložíme do troby vyhřáté na 190 C a pečeme, až je smetana na povrchu zlatá (45 minut). Zapečený pokrm posypeme sýrem a nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Zapékané brambory s vepřovým masem a smetanovou omáčkou: