Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 44 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané krevetky se sýrem, vínem a petrželkou:
3 vejce
| 300 g eidamu
| 400 g loupaných krevet
| 3 str. česneku
| oliv. olej
| 1 citrón
| sůl
| 1 dl bílého vína
| petrželka
Postup přípravy receptu Zapékané krevetky se sýrem, vínem a petrželkou:
Česnek nasekáme nadrobno. Jemně usekáme asi 1 lžíci zelené petrželky. Sýr nastrouháme. Krevety osolíme a zakapeme šťávou z citrónu. Na olivovém oleji orestujeme krevety, česnek, přidáme petrželku a zalijeme 1 dl bílého vína. Necháme vydusit.
Do nastrouhaného sýru vmícháme vejce a prochladlé ochucené krevetky.
Zapékací misky vytřeme olejem, naplníme směsí krevet a sýru a v předehřáté troubě na 220 stupňů C, prudce zapékáme, až sýr zezlátne.
Podáváme s majonézou, kečupem a ledovým salátem.
Fotky receptu Zapékané krevetky se sýrem, vínem a petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!