Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zapékané svatojakubské mušle

fotka Zapékané svatojakubské mušle
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Zapékané svatojakubské mušle:

8 jakubek v lasturách  |  hrubá mořská sůl na podklad  | 300 g mladého špenátu  |  sůl  | 1 mrkev  | 50 g bulvového celeru  | 40 g másla  |  špetka mletého šafránu  | 2 cl suchého vermutu  | 200 ml smetany ke šlehání  | 2 žloutky  |  čerstvě mletý bílý pepř  | 2 lžíce šlehané smetany

Postup přípravy receptu Zapékané svatojakubské mušle:

Mušle připravíme podle klasického postupu. Očistíme je, omyjeme a otevřeme. Maso uvolníme z lastur a jikry (tzv. korál) oddělíme. Maso nakrájíme na plátky. Do žáruvzdorné mísy nasypeme vrstvu soli a lehce do ní zatlačíme dolní hlubší misku lastury. Špenát přebereme, propláchneme a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme na sítě okapat. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mrkev očistíme, celer oloupeme a zeleninu nakrájíme na kostičky. Podusíme na 20 g rozehřátého másla. Přimícháme šafrán a vermut. Přilijeme smetanu a vaříme do mírného zhoustnutí. Odtavíme ze sporáku a vmícháme žloutky. Osolíme a opepříme. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a jakubky s jikrami prohřejeme 1-2 minuty. Špenát rozdělíme do připravených lastur. Obložíme masem a jikrami. Přelijeme šafránovou omáčkou. Vložíme do trouby a několik minut zapékáme.


Fotky receptu Zapékané svatojakubské mušle:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapékané svatojakubské mušle
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !