Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané těstoviny po florentsku:
300g krátkých těstovin, např. penne
| 1 lžíce olivového oleje
| 500 g drobných žampionů, větší rozpulte či rozčtvrťte
| 2 stroužky česneku, nasekané
| 250-350 g hotové sýrové omáčky
| 50 g vegetariánského sýra typu parmazán
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Zapékané těstoviny po florentsku:
1. Těstoviny vařte deset minut, sceďte a vraťte do hrnce. Zatím rozpalte gril na střední stupeň. Na pánvi zahřejte olej, přisypte houby a pět minut opékejte, dokud nezačnou zlátnout. Stáhněte plamen, přidejte česnek a minutu prohřívejte, aby změkl. Dochuťte a přemístěte do velké mělké zapékací nádoby.
2. Sýrovou omáčku a polovinu sýra přidejte k těstovinám a nechte na sporáku pár minut prohřát. Podle potřeby dochuťte, pak těstoviny rozprostřete na houby. Posypte zbylým sýrem a zhruba pět minut zapékejte pod grilem.
Sýrová omáčka Snadno si ji připravíte i podomácku: rozmrazte dvě pořádné hrsti mraženého špenátu, osušte, posekejte a smíchejte se čtvrtkilogramovým kelímkem mascarpone a hrstí jemně nastrouhaného parmazánu.
Fotky receptu Zapékané těstoviny po florentsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!