Postup přípravy receptu Zasmažená polévka:
Do hrnce dáme olej, tak aby pokryl celé dno. Do rozpáleného oleje dáme mouku, tak aby se vytvořila ne moc hustá ani moc tekutá směs (zásmažka). Zásmažku necháme lehce zhnědnout a zalejeme teplejší vodou. Vody použijeme tolik, kolik chceme polévky. Zásmažku ve vodě dobře rozmýcháme, menší hrudky nevadí, rozvaří se. Do vody dáme mraženou zeleninu, na drobno nakrájené a oloupané brambory, masox, bujón a předem namočené sušené houby, můžeme přidat i vodu z namočených hub. A vše necháme vařit, dokud nebude zelenina a brambory mekké. Pak už jen dochutíme vegetou a můžeme podávat.
Polévka je velmi chutná, u nás je dosti oblíbená. Lze ji dělat i bez hub, ale houby tomu dodají lepší chuť a pokaždé můžete dát jinou mraženou zeleninu.