Použité suroviny receptu Zastřená vejce s jemnou zeleninou a rýží:
500 g mražené zeleniny
| 200 g rýže
| 100 ml mléka
| 4 lžíce másla
| 150 g čerstvého bylinkového sýra
| 4 lžíce vinného octa
| sůl a pepř
| 8 vajec
| 2 lžíce pažitky
Postup přípravy receptu Zastřená vejce s jemnou zeleninou a rýží:
Rýži dáme do 500 ml vroucí osolené vody. Necháme přejít varem a přikryté poklicí vaříme na mírném ohni 20 minut. Podusíme zeleninu na horkém másle asi 3 min. Poté přilijeme mléko a ještě jednou necháme vzkypět. Kastrol sejmeme z plotny a vmícháme sýr, osolíme a opepříme. 2 l vody uvedeme do varu, přidáme ocet a 1 lžičku soli. Do vroucí vody postupně jedno po druhém vkládáme vejce rozklepnutá do menší sběračky. Vaříme asi 4 minuty při 95 stup. Pak vejce opatrně vyjmeme a odkrojíme otřepané okraje. Okapanou rýži dáme na talíře a obložíme zeleninou a vejcem, zdobíme pažitkou.
Fotky receptu Zastřená vejce s jemnou zeleninou a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!