![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí višňový džem: Višně omyjeme ve vodě, vypeckujeme, šťávu zachytíme a obojí zahřejeme v širším hrnci a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 5 minut, potom přidáme 200 g cukru a pektin a vaříme ještě dalších ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby sterilované se zeleninou : Všechny suroviny na nálev svaříme s jedním litrem vody a pak necháme přikryté asi tři hodiny při pokojové teplotě vychladnout. Potom nálev přecedíme a před zaléváním zeleniny jej zahřejeme na 70 °C. Z ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená švestková povidla: Troubu rozehřejeme na 250°C. Švestky omyjeme a osušíme. Pak je vypeckujeme a rozemeleme v mlýnku na maso. Přesuneme je do pekáče, který se nepřipaluje, a dáme je péct do rozehřáté trouby. Pečeme je as ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z pekárny ze žlutých blum: Blumy vypeckujeme a dáme do nádoby v pekárně, přdáme cukr a gelfix. Pekárnu zapneme na program marmeláda. Po uvaření nalijeme do skleniček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Chutná jako meruňková marme ... …více»
|
![]() |
4. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z třešní a jahod: Třešně i jahody omyjeme sítu dobře okapat. Pak jahody zbavíme korunek a nakrájíme je na kousky. Z třešní odstraníme stopky, vypeckujeme je a rozmixujeme.
Ovoce smícháme ve větším hrnci s želírovacím ... …více»
|
![]() |
3. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové lečo sterilované: Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli papriky, které osolíme a dáme dusit. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, pak je na ... …více»
|
![]() |
3. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čalamádka: Nakrájíme na jemno zelí, papriky, cibuli a mrkev nastrouháme. Nalejem necelého 1/2l oleje do hrnku, přidáme ocet, pískový cukr a Deko. Zamícháme a svaříme. Nakrájenou zeleninu smícháme, zalejem svařen ... …více»
|
![]() |
3. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaná ačokča: Na nakládání ačokči (okurko-paprika) sbíráme plody o velikosti 3-6 cm. Větší plody se hodí např. do leča. Dle návodu si připravíme nálev z deka (voda, cukr, ocet)a dáme vařit. Do připravených dobře um ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikové čatní: Očištěné a nakrájené lusky, drobně nasekanou cibuli a všechny ostatní ingredience vaříme na mírném plameni až doměkka. Vychladlé plníme do sklenic. ... ... …více»
|
![]() |
2. 09. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí zavařenina z rajčat a jablek: Jablka oloupeme a nastrouháme. Rozvaříme je spolu s cukrem na kaši. Rajčata nakrájíme, klidně můžeme použít i přezrálá, dusíme je, až jsou rozvařená a přes sítko je přecedíme do jablek.
Do směsi jab ... …více»
|