![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anklbens: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak cuketu, papriky a rajčata. Vše nakrájené na drobné kostičky. Přidáme sůl, cukr, worcester a kečupy. Promícháme a dusíme 30 minut. Ještě teplé plníme ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z lesních malin: Maliny opatrně smícháme s cukrem a vodou a vaříme 4-8 minut až do želírovací zkoušky. Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Pokud hmota hned ztuhne, můžeme ji plnit do sklenic. Pokud ještě n ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí citronová šťáva: Cukr svaříme s trochou vody a do vychladlého roztoku zamícháme přecezenou šťávu z citronů. Uchováváme v lednici v uzavřené láhvi. ... ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česneková pasta ze zelených výhonků: Zelené výhonky česneku omyjeme a 2x umeleme na masovém strojku, promícháme se solí a plníme do skleniček, které dobře uzavřeme a dáme do lednice. Vydrží déle jak 1/2 roku. ... ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekový ocet: Přichystáme si špejle velikosti skleněných lahviček od kečupu, oliv apod. tak, aby se po vložení do láhve daly uzavřít. Na špejle střídavě napichujeme stroužek česneku, bobkový list, opět stroužek, bo ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketovo-sýrové pečenáče: Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme strouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, solamyl, mouku a nadr ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová čalamáda s koprem: Zeleninu nastrouháme a zalijeme nálevem. Necháme odstát alespoň 4 hodiny. Zaícháme, nakonec přidáme hrst kopru a sterilizujeme 10 minut. ... ... …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brusinky s hruškami a jablky: Brusinky opláchneme. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Uvedeme do varu sklenici vody s citronovou šťávou a vložíme do ní připravené ovoce. Povaříme asi 5 minut a scedím ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zajímavý džem: Stejné množství rajčat, jablek, hrušek a hodně zralých bezinek rozvaříme a prolisujeme. Přidáme cukr a uvedeme do varu. Vmícháme 1 Pektogel rozmíchaný s 10 dkg krupicového cukru, promícháme a neplníme ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Angreštový džem s bylinkami: Čistý angrešt pomeleme na masovém strojku, promícháme s cukrem, zakryjeme poklicí a necháme 2 hodiny odležet. Potom uvedeme do varu a prudce, za občasného promíchání, vaříme 10 minut. Lístky bylinek n ... …více»
|