Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
2. 05. 2010 Zavařování
Bobule očistíme, omyjeme, vložíme do nerezového hrnce. Přelijeme je troškou vody a vaříme do změknutí.
Potom postupně přidáváme cukr s petózou a vaříme do zhoustnutí.
Ještě vroucím džemem naplníme ... …více»
|
12. 04. 2010 Zavařování
Švestky si vypeckujeme. Dáme do mísy, přidáme cukr, ocet a rum. Necháme do druhého dne odstát.
Vše vlijeme do titanového hrnce, zapneme sporák na nejnižší stupeň a vaříme asi 2 hodiny. Za tu dobu by ... …více»
|
18. 03. 2010 Zavařování
Příprava receptu Rajčata ve vlastní šťávě jen se solí: Zralá, pokud možno pevná rajčata pokrájíme, - dle velikosti na 6-8 dílů. Napěchujeme do sklenic a mírně osolíme. Zavíčkujeme a v hrnci/ve vodní lázni/ sterilujeme, dokud rajčata nepustí šťávu a víčka ... …více»
|
17. 03. 2010 Zavařování
Příprava receptu Dýňové zelí na sezónu: Oloupanou, semínek zbavenou dýni nastrouháme na hrubém struhadle, dáme ji dusit na trochu oleje, mírně osolíme a přidáme trochu octa. Ochucení dýně je třeba přizbůsobit vzhledem k dalším úpravám, sůl ... …více»
|
13. 03. 2010 Zavařování
Příprava receptu Vaření marmelády: Prolisovanou šťávu 1 kg vaříme 10 minut, pak přidat 1 pektogel, až se vše rozpustí, tak přidat 1 kg cukru a přivést k varu na 5 minut. ... …více»
|
10. 02. 2010 Zavařování
Příprava receptu Zdravotní likér ze zelených ořechů: Do větší sklenice dáme vrstvu rozpůlených ořechů, posypeme cukrem, další vrstvu ořechů, cukr a tak dále... Necháme rozležet při pokojové teplotě několik dnů, než se vytvoří šťáva. Zahřejeme v hrnci vo ... …více»
|
4. 02. 2010 Zavařování
Příprava receptu Česnek v octovém nálevu s kořením: Česnek rozdělíme na stroužky a oloupeme. Pak stroužky česneku spaříme vodou, slijeme a uložíme je do zavařovacích sklenic. Do každé sklenice vložíme ještě bobkový list, pár semínek hořčice a provensál ... …více»
|
4. 02. 2010 Zavařování
Příprava receptu Naložená kapie v oleji: Všechny suroviny na nálev dáme spolu uvařit. Do směsi vhodíme očištěnu papriku, krátce ji povaříme a vložíme pak do nahřátých láhví a ihned zalijeme nálevem, ve kterém jsme vařili papriky. Láhve dobře ... …více»
|
3. 02. 2010 Zavařování
Příprava receptu Pikantní lák na okurky: Uvedené suroviny svařit a použít jako lák na okurky. ... ... …více»
|
3. 02. 2010 Zavařování
Příprava receptu Zeleninová čalamáda: Vše nakrájet nadrobno a nechat 24 hodin stát. Pak dáti do sklenic a sterilizovat na 80 stupních 15 minut. ... ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |