![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 01. 2011 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Borůvky propereme pod tekoucí vodou a nechame okapat. Naplníme do čistých sklenic 2 cm pod horní okraj a do každé sklenice nasypeme 1 lžíci krystalového cukru. Zalijeme vroucí vodou, zavíčkujeme a ste ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kůru ze 4 pomerančů jemně nastrouháme, a ze všech vytlačíme šťávu. V hrnci smícháme šťávu - dle potřeby dolijeme pomerančový džus, abychom získali 800 ml šťávy, kůru a cukr. Směs promícháme, vaříme as ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sýr nakrájíme na trojúhelníky a ukládáme střídavě s tymiánem a bobkovým listem do sklenic. Papričky rozpůlíme a po 2 vložíme do sklenic. Všechno zalijeme olivovým olejem, dobře uzavřeme a necháme ... …více»
|
![]() |
16. 11. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vypeckované švestky smícháme s octem a cukrem a necháme přes noc v lednici odstát. Poté dáme do širokého, prostorného hrnce a vaříme bez míchání na mírném ohni 4-5 hodin. Po uvaření rošleháme metlou n ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomeranče chemicky neošetřené důkladně omyjeme, nakrájíme na drobné kousíčky i s kůrou, povaříme. Očištěný a oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme a vmícháme do pomerančů, povaříme. ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Červený rybíz otrháme na kuličky, zbavíme stopek a vysypeme na široký pekáč. Přidáme všechny ingredience (vanilku lze nahradit vanilkovým cukrem, celou skořici skořicí mletou) a vložíme do trouby, kt ... …více»
|
![]() |
13. 10. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky a uvaříme. Naplníme ji do sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme 20 minut na 80C. Používáme do salátů, pod maso nebo jako přílohu. Černý pepř z ... …více»
|
![]() |
3. 10. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rajčata s cukrem a solí nechame asi půl hodiny odležet, potom přidáme nakrájenou cibuli. Takto připravenou směs vaříme hodinu na mírném ohni (musí vařit), poté směs rozmixujeme a dále vaříme 1,5 hodin ... …více»
|
![]() |
30. 09. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cuketu nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, sůl, kari, mletý pepř, sladkou papriku, chilli, vše uvaříme na kaši. Po zhoustnutí přidáme cukr, ocet, chvíli povaříme, plníme do sklenic ... …více»
|
![]() |
30. 09. 2010 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na sádle zpěníme cibulku, přidáme cuketu, papriky, vegetu a sojovou omáčku. Dusíme pod pokličkou 30 minut, potom přidáme protlak a prolisovaný česnek a ještě 5 minut vaříme. Rozmixujeme ponorným mixér ... …více»
|