Použité suroviny receptu Arabské limonky nakládané v soli :
4 kg zelených limonků (limetek),
| 2 kg obyčejných citronů
| sůl,
Postup přípravy receptu Arabské limonky nakládané v soli :
Limonky a citrony máčíme týden ve vodě, kterou každý den měníme.
Potom každý limonek a citron rozřízneme na čtvrtiny tak, aby ještě držel pohromadě. Vnitřky prosolíme, znovu uzavřeme a pěchujeme střídavě do sklenice, navrchu dobře zatížíme. Po několika dnech limonky a citrony začnou pouštět hustou šťávu, ve které je necháme dobře uležet minimálně měsíc. Pak je můžeme použít. Nedáváme do lednice, ale nacháme v pokojové teplotě. V Arabsku na poušti taky nemají lednice. (I když dneska je všechno jinak!)
Fotky receptu Arabské limonky nakládané v soli :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!