Květy z pampelišek (bez stonků) propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.
Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Pomeranče důkladně odrhneme. Přidáme na kolečka nakrájené celé pomeranče a kyselinu citronovou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Pak necháme 24 hodin luhovat.
Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí. Nesmí se připálit!
Pampeliškový med necháme trochu vychladnout. Potom jím plníme nahřáté menší sklenice - třeba od tatarky nebo výživy (podle velikosti 5 až 6).
Nesterilujeme!
Vyzkoušejte další báječné recepty na pampeliškový med:
Pampeliškový med mojí babičkyDědův pampeliškový medMed z pampelišekPampeliškový med
Â