Použité suroviny receptu Závin s borůvkami a rybízem:
400 g hladké mouky
| sůl
| 100 ml oleje
| vejce
| 2 lžíce octa
| 90 g másla
| 50 g strouhanky
| Na náplň: 150 g žervé
| 3 lžíce cukru
| žloutek
| citronové aroma
| 100 g borůvek
| 250 g rybízu
| 75 g mandlí
Postup přípravy receptu Závin s borůvkami a rybízem:
Do mouky vmícháme trochu soli, olej, vejce a ocet. Přiléváme asi 100 ml vody a uděláme těsto, které zabalíme do folie a necháme hodinu v chladu. Z ingrediencí na náplň uděláme náplň. Těsto přeneseme na velkou utěrku poprášenou moukou, rozválíme a vytvoříme tenký plát. Potřeme polovinou rozpuštěného másla, posypeme strouhankou a na ní rozetřeme krém. Stočíme a položíme na plech spojem dolů. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 C. Teplý moučník potřeme zbylým máslem, necháme vychladnout a nakonec pocukrujeme.
Fotky receptu Závin s borůvkami a rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!