Postup přípravy receptu Závin s pomazánkového másla jedna dvě:
Vypracujte z pom. másla a mouky tuhé těsto (výhoda je, že i když to ze začátku nevypadá na to, že by se to spojilo, tak se to krásně spojí a s tímto těstem dělám velice ráda, jelikož se nelepí) a NELEPÍ se opravdu, ruce i mísa zůstanou krásně čisté. Z těsta jsou 2 záviny. Pak si moukou vysypejte stůl, jen jemně a poprašte také trochu vrch těsta. Vyválejte na velice tenký plát, nandejte náplň a zamotejte. Přendejte na plech, další výhoda těsto se netrhá, takže je práce snadná. A pomoci vám mohou i vaši potomci. Do předehřaté trouby na 200 °C a pečte do zrůžovění. Po upečení pocukrujte dle libosti. Náplň: jakákoliv vaše oblíbená (nejlepší je jablková).