Použité suroviny receptu Závin s rýží, pórkem a tuňákem:
1 lsitové těsto (asi 150 g)
| 1 vejce
| na posypání sezamová semínka
| Náplň:
| 300-350 g uvařené rýže
| asi 150 g tuňáka v oleji
| 1 lžička sušeného oregana
| špetka soli
| 4 pórky
| 2 lžíce oleje
| špetka mletého pepře
Postup přípravy receptu Závin s rýží, pórkem a tuňákem:
Do rýže rozmícháme rozdrobeného tuňáka, ochutíme oreganem a osolíme. Pórky nakrájíme na kolečka a na oleji krátce osmahneme, mírně osolíme a opepříme. Po vychladnutí přidáme do rýže. Listové těsto vyválíme na 2 pláty silné asi 4 mm naplníme vychladlou náplní, sbalíme, povrch pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Závin dáme na plech vypláchnutý studenou vodou a ve tředně vyhřáté troubě pečeme 25-30 minut dozlatova.
Fotky receptu Závin s rýží, pórkem a tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!