Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 09.05. 2021
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zavináč

fotka Zavináč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Zavináč:

4 vejce  | 160 g cukru  | 1 vrch. lžíce kakaového prášku  |  hl. mouky tolik, aby s kakaem to bylo 160 g  | 4 lžíce oleje  | 5 vajec  | 200 g cukru  | 200 g hl. mouky  | 5 lžic oleje  | 250 g másla  | 1 vanilk. pudink  | 300 ml mléka  | 1 plechovka Salka  | 250 g másla  | 120 g moučk. cukru  | 2 vanilk. cukry  | 1 vanilk. pudink  | 300 ml mléka  | dle potřeby marmeláda, rum a piškoty  |  marcipán ze salka

Postup přípravy receptu Zavináč:

Hnědý korpus: bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Opatrně vmícháme mouku promíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme do kulaté dortové formy (průměr 28 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Takové korpusy upečeme dva.
Světlé těsto: bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený papírem na pečení. Hned po upečení vyklopíme na utěrku poprášenou moukou, sloupneme papír a těsto s utěrkou srolujeme, pozor - z kratší strany (opačně než na roládu). Srolované necháme vychladnout.
Karamelový krém: Plechovku se salkem vaříme 90 minut pomalým varem a necháme vychladnout minimálně den předem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Máslo našleháme, po lžících vešleháme vychladlý pudink a po troškách zkaramelizované salko. Pořádně vyšleháme.
Vanilkový krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkových cukrů uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem do pěny a po lžících vešleháme pudink. Nakonec vešleháme rum.
Jeden hnědý korpus pokropíme rumem, potřeme třetinou karamelového krému a dáme ztuhnout do ledničky. Zatím rozmotáme roládu, odstraníme utěrku a znovu srolujeme. Roládu rozkrájíme na kousky široké 3 - 4 cm (podle toho jak vysoký chceme dort). Jeden kousek rozmotáme, potřeme marmeládou a vanilkovým krémem a znovu smotáme. Toto položíme doprostřed dortu (viz foto). Ostatní proužky rovněž potíráme marmeládou a krémem, a postupně namotáváme na "šneka" na dortu. Pokud se stane, že jsme spotřebovali všechny proužky a dort není pokrytý "šnekem" až do krajů, nezoufáme. Do zbytku vanilkového krému zamícháme nastrouhané piškoty, kydneme k tomu zbytek marmelády a trochu rumu, důkladně promícháme a máme z toho "maltu", kterou umně vyplníme místa, na která nezbyl piškot.
Dáme do ledničky ztuhnout. Pak potřeme povrch "šneka" druhou třetinou karamelového krému a přiklopíme druhým hnědým korpusem. Zbytkem karamelového krému potřeme celý dort. Necháme v ledničce pořádně ztuhnout. Potáhneme marcipánem. Zbytek marcipánu obarvíme, rozválíme, vyřežeme zavináč podle šablony (vyrobíme z tvrdého papíru) a připlácneme nahoru. Zbytkem marcipánu libovolně dozdobíme dort.


Fotky receptu Zavináč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zavináč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !