3 hrnky hladké nebo polohrubé mouky
| 1 prášek do perníku
| 1 hrnek cukru
| půl hrnku másla
| 1 hrnek tekutého medu
| 3 lžičky nastrouhaného zázvoru
| 2 vejce
| 1 špetka soli
| 1 špetka jedlé sody
| 2 lžičky mleté skořice
| 1 hrnek vody
| dle potřeby: tuk a mouka na formu
| dle chuti: šlehačka na ozdobu
Postup přípravy receptu Zázvorový hřbet:
Prosátou mouku smícháme se solí a práškem do perníku. Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme zázvor, skořici a med, sodu rozpustíme ve vařící vodě a vše promísíme. Nakonec přidáme vejce a těstem naplníme vymaštěnou a vysypanou formu. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dosucha. Hotový hřbet zdobíme při podávání šlehanou smetanou.
Fotky receptu Zázvorový hřbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!