Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zbojnická kachna:
1 kachna
| 2 velké cibule
| 4 lžíce vepřového sádla
| 1 sklenička hub v octě
| 1 konzerva sterilovaných žampionů
| 1/2 l sladké smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 citrón
| 1 lžíce másla
| 3 lžíce kečupu
| sůl, pepř, kmín
Postup přípravy receptu Zbojnická kachna:
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby tuk mohl vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme a maso necháme na teple. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na čtvrtky překrájené žampiony, pepř, sůl a lžíci mouky. Tuto směs promícháme, zalijeme smetanou a povaříme. Vmícháme do ní kečup a máslo a Zakapeme citrónovou šťávou. Kachnu podáváme podlitou smetanovou omáčkou a obloženou nakládanými houbami a houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Zbojnická kachna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!