Postup přípravy receptu Želatinový dortík s lososem:
Rozvírací formu o průměru 22 cm vyložíme průsvitnou fólií. Želatinu dáme nabobtnat do dostatečného množství vody. Lososa nakrájíme na 5 mm velké kostičky. Polovinu kostiček vyložíme do formy. Oloupeme 1 okurku, rozpůlíme ji,zbavíme semen a rovněž nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli. Kopr opláchneme a osušíme. Obě poslední přísady najemno posekáme a smícháme se zakysanou smetanou, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přimícháme okurky a zbývající kostičky lososa. Želatinu rozpustíme a zamícháme do krémové hmoty. Formu hmotou naplníme a chladíme přes noc. Ztuhlou paštiku vyklopíme na podnos a fólii odstraníme. Zbývající okurku omyjeme a nastrouháme na plátky. Dort plátky obložíme a ozdobíme koprem.
Fotky receptu Želatinový dortík s lososem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!