Použité suroviny receptu Zelené fazolky s kysanou smetanou:
750 g fazolových lusků
| špetka soli
| trochu saturejky
| 1 veklá cibule
| 2 lžíce másla
| 150 g kysané smetany
| sůl
| bílí pepř
| 2 lžíce nasekaného kopru a petrželky
Postup přípravy receptu Zelené fazolky s kysanou smetanou:
Z fazolových lusků odstraníme stopky a konečky, podle nutnosti stáhneme podélně vlákno. Omyjeme ve studené vodě, necháme odkapat a veklé lusky rozkrojíme. Přivedeme k varu takové množství vody, aby lusky byly ponořeny. Lusky vložíme do osolené vařící vody se saturejkou a vaříme pod pokličkou 20-25 minut. Nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky. Ve velké nádobě rozpustíme máslo a dosklovita na něm udusíme nakrájenou cibuli. Uvařené fazolky necháme na cedíku odkapat, přidáme cibuli a zjemníme smetanou. Vše necháme při nízké teplotě ještě jednou přejít varem a dochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme sekanými bylinkami.