Postup přípravy receptu Zelené fazolky s rajčatovou salsou:
Fazolky čerstvé omyjeme, odkrájíme stopky, překrájíme na půlky a dáme vařit do osolené vody. Mražené fazolky pokud jsou velké kusy nalámeme. V druhém hrnci uvaříme v osolené vodě do měkka pokrájené oloupané brambory. Fazolky začneme vařit asi 15 minut po bramborách, jsou uvařené rychleji. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm česnek nakrájený na plátky. restujeme jen chvíli, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl. Na česnek vyklopíme rajcata z konzervy a dřevěnou vařečkou je roztrháme na menší kousky. Osolíme dle chuti. Když jsou fazolky měkké, scedíme vodu a vyklopíme je do pánve se salsou z rajčat. Promícháme. Servírujeme s uvařeným bramborem. Je to lehké a výborné!