250 g špenátového protlaku
| 100 ml mléka
| 1 vejce
| 150 g hladké mouky
| sůl
| 1 lžíce másla
| 50 g taveného sýra
| 200 g šunky
| 150 ml smetany na vaření
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Zelené halušky :
Špenátový protlak rozmrazíme a vymačkáme z něj šťávu, přidáme mléko, mouku, vejce a sůl. Ze vzniklého těsta vykrajujeme malé halušky a vaříme v osolené vodě. Připravíme si omáčku - na pánvi rozpustíme máslo, na kterém opečeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme sýr a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a vaříme asi 2 minuty. Uvařené halušky promícháme s omáčkou a podáváme.
Fotky receptu Zelené halušky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!