Použité suroviny receptu Zelené lasaně se špenátem:
2 jarní cibulky
| 2 stroužky česneku
| 1 svazek směsi zelených bylinek
| 100 g rajčat
| 50 g dušené šunky
| 4 lžíce olivového oleje
| 250 g mletého masa
| dle chuti: sůl a pepř
| 100 g mraženého špenátu
| 125 g mozzarelly
| 150 g sladké smetany
| 2 vejce
| 40 g strouhaného parmazánu
| 6 plátků zelených lasaní
Postup přípravy receptu Zelené lasaně se špenátem:
1. Cibuli očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky šunku na nudličky.
2. Na rozehřátém oleji opečeme a rozmačkáme mleté maso. Přidáme cibulí a česnek. Po 1 min. přimícháme rajčata, šunku a bylinky. Osolíme a opepříme. Rozmražený špenát nahrubo nasekáme. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce a parmazán.
3. Dno formy potřeme troškou vaječné smetany. Rozložíme 3 plátky lasaní. Další vrstvu utvoříme ze 2/3 mletého masa a zakryjeme zbývajícími lasaněmi. Navrch dáme zbylé maso, špenát a mozzarellu. Zalijeme vaječnou smetanou. Zapékáme zhruba 30 min. v troubě předehřáté na 200 °C.
Fotky receptu Zelené lasaně se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!