Postup přípravy receptu Zelenina s kuřecím masem:
1. Mrkev, celer, pórek, cuketu a lusky omyjeme, oloupeme, resp. očistíme. Brokolici očistíme a omyjeme. Papriku omyjeme a vyřízneme semeník. Vše nadrobno pokrájíme. Cibuli a česnek posekáme.
2. Cibuli a česnek zesklovatíme v tlakovém hrnci na olivovém oleji. Přidáme zeleninu a dusíme asi 3 min. Zalijeme vývarem, okořeníme, hrnec uzavřeme a na slabém ohni vaříme asi 10 min.
3. Kuřecí maso omyjeme, rozkrájíme na kostky, vložíme do hrnce a vaříme asi 15 min.
4. Petrželku a bazalku opereme a osušíme. Lístky otrháme, až na několik posekáme a přidáme do hrnce. Osolíme a opepříme. Rozdělíme do talířů a ozdobíme lístky bylinek.