Postup přípravy receptu Zelenina v těstíčku:
Pórek a mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Do pekáčku vložíme pórek, mrkev, žampióny a hrášek, promícháme, osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem a poklademe vločkami z jedné lžíce másla. Dusíme v horké troubě asi 20 minut.
Mezitím si smícháme mouku, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a prášek do pečiva. Přidáme mléko a umícháme hladké těsto, do kterého nakonec zamícháme vejce.
Podušenou zeleninu zalijeme připraveným těstem a zapékáme ještě asi 30 minut dozlatova při teplotě 200 st. C. Povrch omastíme zbývajícím máslem.
Zelenina v těstíčku se podává jako samostatný pokrm s vařenými brambory, nebo jako příloha k minutkám z masa.