Postup přípravy receptu Zelenina z jedné pánve:
Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a necháme je na pánvi vyškvařit. Zbylé škvarečky vyndáme. Do pánve vložíme máslo a sundáme z ohně. Připravíme zeleninu: papriky omyjeme, přikrojíme na poloviny, odatraníme jádřince a nakrájíme na silnější proužky. Cuketu nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kolečka a oloupané žampiony překrojíme. Do rozehřátého připraveného tuku nejprve vložíme papriky, přiklopíme pokličkou a asi 5 minut podusíme. Pak přidáme cibuli se žampiony a již nepřiklápíme. Nakonec přidáme cuketu, rozetřené stroužky česneku, lžičku vegety a dopečeme. Hotovou zeleninu dochutíme mletým pepřem a solí. Podáváme ji teplou, například jako přílohu k masu, ale i samotnou s tmavým pečivem.