Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s bylinkami:
1 balíček zmražené zeleninové směsi
| 500 g-700 g zeleniny čerstvé nakrájené na kostičky
| 1-1,5 l vařicí vody nebo kuřecího vývaru
| 1 kostka drůbežího bujónu
| 1 vejce
| 2 lžíce dobrého oleje
| odpovídající množství krupice na noky
| hrst čerstvých nasekaných bylinek (petrželka, koriandr, dobromysl, kopřiva)
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s bylinkami:
Na rozpálený olej vysypat všechnu zeleninu a prudce restovat asi 2-3 minuty. Pak zalít vařicí vodou nebo vývarem, podle chuti osolit a vhodit kostku drůbežího bujónu. Asi po 5 minách prudkého varu zmírnit teplotu a zavařit krupicové nočky. Po jejich uvaření hned odstavit z plotny, dosolit podle chuti (ale spíš míň - orestovaná zelenina to zvládne sama) a vhodit hrst nasekaných bylinek. Polévka je dobrá jen tehdy, když je zelenina uvařená "napůl", ne doměkka nebo rozvařená.
Fotky receptu Zeleninová polévka s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!