Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s játrovým sýrem:
250 g brambor
| 400 ml zeleninového vývaru
| půl kedlubny
| 2 malé mrkve
| 50 g mraženého hrášku
| 50 g játrového sýra
| 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| sůl, bílý pepř
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s játrovým sýrem:
Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na kostičky a vaříme asi 20 minut ve vývaru. Mezitím očistíme a oloupeme kedlubnu a mrkve. Kedlubnu nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do vroucí osolené vody a vaříme 5-7 minut. Pak ji vyjmeme a necháme okapat. Játrový sýr nakrájíme na plátky a krátce osmahneme na rozehřátém tuku. Brambory ve vývaru rozmixujeme. Přidáme zeleninu a plátky játrového sýra, osolíme a opepříme. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Zeleninová polévka s játrovým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!