Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s krevetami:
500 g mrkve
| 250 g brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 250 g rajčat
| dle potřeby: zeleninový vývar (nebo instantní)
| 100 g krevet
| 1 lžíce oleje
| dle chuti: citronová šťáva
| 60 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s krevetami:
Oloupeme a omyjeme mrkev a brambory. POlovinu brambor a polovinu mrkve nakrájíme na kostičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Scedíme.
Zbývající zeleninu nastrouháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Ze 4 čtvrtek odstraníme semínka a dužinu a nekrájíme na kostičky. Zbývající čtvrtky rajčat a strouhanou zeleninu vložíme do zeleninového vývaru a vaříme 20 minut.
Rozpálíme oleja za stáleho míchání na něm opečeme krevety - asi 3 minuty. Osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
Zeleninu ve vývaru rozmixujeme a zjemníme smetanou. Podle chuti dosolíme a opepříme. Přidáme krevet a zeleeninu nakrájenou na kostičky. Necháme chvíli prohřát.
Fotky receptu Zeleninová polévka s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!