Vložil: | Postlík |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninová polévka se sýrovými noky:
100 g goudy
| 250 ml mléka
| 1 lžíce másla
| sůl
| muškátový oříšek
| 90 g krupice
| 1 ks vejce
| 150 g porku, mrkve, celeru
| 2 kostky masoxu
| pepř
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka se sýrovými noky:
Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme nastrouhaný sýr a vejce. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uvedeme do varu 1,5 litr vody, rozpustíme v ní kostky vývaru, přidáme zeleninu a 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme. Ze sýrové hmoty vypichujeme dvěma lžícemi noky. Vkládáme je do polévky (polévka nesmí vařit), necháme je asi 5 minut povařit pod bodem varu a okamžitě podáváme.
Fotky receptu Zeleninová polévka se sýrovými noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!