Postup přípravy receptu Zeleninová polévka se zázvorem:
Základem polévky je veškerá zelenina, kterou očistíme. Brambory zbavíme slupky, mrkev odrhneme, kedluben oloupeme a růžičky brokolice i květáku důkladně omyjeme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostky, bude stačit asi 2 cm velký kousek na celou polévku.
Připravíme si velký hrnec, do kterého vhodíme nakrájené brambory, kedluben, proužky mrkve a menší růžičky brokolice a květáku. Zalijeme velkým množstvím vody a dáme vařit. Přidáme petrželovou nať. Do polévky rozdrobíme kostku bujonu, ochutíme vegetou, barevným pepřem a přidáme i kousky zázvoru, ten dodá polévce na pikantnosti.
Polévku vaříme do změknutí zeleniny, čím kratší dobu, tím více vitamínů zachováme. Těsně před koncem přimícháme do zeleninové polévky se zázvorem i hrst čerstvé nasekané pažitky.
Zeleninovou polévku se zázvorem podáváme teplou, nejlépe však chutná na druhý den.