Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 52 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninová směs v bešamelové omáčce:
1/2 kg mražená zelenina (mochovská směs, jarní zelenina, pražská směs)
| na omáčku:
| 5 dkg máslo
| 5 dkg hladká mouka
| 1 ks cibule
| špetka tymián
| bílý mletý pepř
| sůl
| 1/2 litru mléko
| 2 dcl vývar ze zeleniny
Postup přípravy receptu Zeleninová směs v bešamelové omáčce:
Nejprve si uvaříme zeleninu do poloměkka, cca 5-7 minut. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme k němu jemně nakrájenou cibuli, kterou zpěníme, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání jí postupně podléváme studeným zeleninovým vývarem, potom horkým mlékem. Přidáme sůl, mletý bílý pepř, tymián a za občasného míchání lehce vaříme 10 minut. Hotovou omáčku přecedíme a vložíme do ní vařenou zeleninovou směs. Vše posypeme petrželovou natí.
Podáváme jako přílohu k pečením, zejména hovězím a telecím, ale také jako samostatný pokrm, například s opečenou uzeninou.
Fotky receptu Zeleninová směs v bešamelové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!