5 ks rohlíků
| 500 ml mléka
| 400 g zeleniny (zelí, případně kapusty nebo směsi kořenového zeleniny)
| sůl
| 50 g slaniny
| 1 ks velká cibul
| 3 stroužky česneku
| 100 g strouhaného sýru
| 2 ks vejce
| máslo dle potřeby
| petrželka
| Maggi Harmonie Chuti
Postup přípravy receptu Zeleninová žemlovka :
Rohlíky nakrájíme na plátky, namáčíme je v osoleném mléce s prolisovaným česnekem a vrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vrstvy rohlíků prokládáme zeleninou uvařenou v osolené vodě, pokrájenou a podušenou na slanině a cibuli. Spodní a horní vrstvu žemlovky tvoří rohlíky. Poslední vrstvu rohlíků pokapeme máslem a žemlovku dáme do trouby zapéci. Pak ji zalijeme zbylým mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, ochuceným MAGGI Harmonií Chuti, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Hotovou zeleninovou žemlovku posypeme nasekanou petrželkou.
Obměna: místo dušené zeleniny můžeme žemlovku prokládat plátky rajčat a cibule nebo žampiony dušenými na másle, na libečku, cibuli a kmínu.
Fotky receptu Zeleninová žemlovka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!