Postup přípravy receptu Zeleninové brambory na grilu jako příloha k masu:
Papriku, klobásy, okurku, mrkev, rajčata a brambory nakrájíme na břibližně stejné kousky, spíše menší (cca 1x1cm).
Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka.
Vše smícháme ve velké míse, opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Zalijeme olejem (množství je většinou podle potřeby).
Směs si rozdělíme na 4 poměrně stejné části, do každé přidáme po 1 kusu bobkového listu, nového koření, pepře a kousku čili papričky a důkladně každou část zabalíme do alobalu (alobalu musí být min 3 vrstvy, jinak by se brambory připalovaly).
Pečeme na grilu zhruba půl hodiny (záleží na druhu grilu), dokud směs nezměkne.
Podáváme ke grilovanému masu nebo jen brambory samotné.
Do bramborové směsi se může přidat jaká koliv jiná zelenina, záleží pouze na Vaši chuti. Zkoušela jsem například kedluben, hrachové lusky, cuketu, kukuřici nebo i žampiony.
Přeji ať se Vám brambory vydaří a ať chutnají.