Použité suroviny receptu Zeleninové jáhlové krokety:
150 gramů jáhel
| 500 ml vody
| 1/2 kostky zeleninového bujónu
| 300 gramů zeleniny/květák, brokolice, mrkev /
| 1/2 lžičky mletého kmínu
| 1/2 lžičky vegety
| 1/4 lžičky majoránky
| 1 vejce
| špetka tymiánu
| sůl
| strouhanka na obalení
| tuk na smažení
| podle potřeby hladká mouka
Postup přípravy receptu Zeleninové jáhlové krokety:
Jáhly vsypeme do vařící vody, přidáme zeleninový bujón a uvaříme hustou kaši. Zeleninu nakrájíme na kousky a podusíme doměkka. Rozmixujeme a vmícháme do jáhlové kaše. Přidáme kmín, vegetu, majoránku, tymián a sůl. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Tvarujeme menší krokety, které obalujeme v rozšlehaném vejci a strouhance. Na rozehřátém oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Jako příloha je dobrá vařená zelenina.
Fotky receptu Zeleninové jáhlové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!