Postup přípravy receptu Zeleninové karbanátky se sýrovou omáčkou:
Mraženou zeleninu nasypeme do malého množství vařící osolené vody, krátce podusíme, pak scedíme, rukou z ní ještě vymačkáme trochu vody a zeleninu jemně nasekáme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, zvlhčíme vodou, po prosáknutí přebytečnou vodu vymačkáme a rohlíky rozmělníme. Přidáme zeleninu, rozšlehaná vejce, pepř a zahustíme strouhankou. Na prkénku posypaném strouhankou utvoříme karbanátky, opečeme je po obou stranách ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a při podávání je přelijeme omáčkou.
Příprava omáčky: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny a povaříme za stálého míchání. Přidáme smetanu, přisypeme nivu a vaříme, až se niva roztaví.