Použité suroviny receptu Zeleninové ragú s karbanátky:
1 houska z předchozího dne
| 1 cibule
| 500 g mletého masa
| 1 vejce
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžíce oleje
| 1 květák
| 500 g mrkve
| 250 g žampionů
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 1-2 lžíce mouky
| 150 g zmrazeného hrášku
| 1 svazek petrželky
| dle potřeby: máslo
| 2 lžíce smažené cibulky na ozdobení
Postup přípravy receptu Zeleninové ragú s karbanátky:
Housku namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a smícháme ji s masem, vejcem a vymačkanou houskou. Poté osolíme a opepříme. Ještě jednou řádně prohněteme a zformujeme 4 karbanátky. Dáme je smažit v rozehřátém oleji po každé straně asi 6 minut.
Mezitím si opláchneme květák a rozebereme jej na růžičky. Oškrábanou mrkev nakrájíme na plátky. Houby opláchneme, očistíme a rozpůlíme, můžeme je i rozčtvrtit.
Květák povaříme asi 10 minut ve 1/4 l osolené vody. Po pěti minutách k němu přidáme mrkev. Žampiony osmahneme dozlatova ve zbývajícím oleji.
Na zahuštění smícháme mouku se smetanou a zalijeme jí zeleninu. Necháme asi 5 minut povařit, ochutíme solí a pepřem. Potom přidáme žampiony, hrášek a opět prohřejeme.
Petrželku opereme, vytřepáme z přebytečné vody a jemně nasekáme. Pak ji přimícháme do ragú.
Karbanátky servírujeme se zeleninou na jedné míse. Nezapomeneme ozdobit vločkami másla a osmaženou cibulkou.
Fotky receptu Zeleninové ragú s karbanátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!