Vložil: | Uuu |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninový eintopf s masem:
500 g masa na polévku, např. přední hovězí, jehněčí ramínko nebo vepřové plecko
| 2 kg míchané zeleniny (např. mrkev, celer, pórek, bílé zelí, růžičková kapusta)
| 1 kg brambor
| 2 cibule
| sůl, pepř
| 50 g másla
| 1/4 l zeleninového vývaru (z kostky)
| 1 lžička kmínu
| 1 lžička majoránky
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Zeleninový eintopf s masem:
Maso na polévku omyjeme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 3 cm.
Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli najemno nasekáme.
Nakrájené maso, zeleninu, oloupané brambory a cibuli vkládáme po vrstvách do velkého hrnce. Přitom každou vrstvu osolíme a opepříme.
Na horní vrstvu rozdělíme vločky másla. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a posypeme kmínem a majoránkou.
Přivedeme za vysoké teploty do varu, pak oheň zmírníme a vaříme asi 90 min., dokud maso nezměkne.
Omyjeme petrželku, osušíme, jemně nasekáme a hotový pokrm před podáváním posypeme.
Fotky receptu Zeleninový eintopf s masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!