Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninový nákyp s vepřovým masem :
500 g míchané zeleniny (mrkev, květák, hrášek, fazolky, kedlubny, kapusta..)
| 500 g pečeného vepřového masa
| 2 vejce
| sůl
| tuk
| strouhanka
| petrželová nať
| 400 g hrubé mouky
| 40 g másla
| 300 ml mléka
Postup přípravy receptu Zeleninový nákyp s vepřovým masem :
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Zeleninu poklademe vepřovým masem pokrájeným na kostičky a krátce zapečeme v troubě.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře provaříme v hustší omáčku. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, nasekanou petrželku, sůl a nakonec tuhý sníh. Zeleninu s masem přelijeme omáčkou a dopečeme. Podáváme s vařenými bramborami.
Fotky receptu Zeleninový nákyp s vepřovým masem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!