Postup přípravy receptu Zeleninový nákyp se sýrem:
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na plátky (kolečka). V pánvi postupně rozehřejeme 60 ml oleje a jednotlivé druhy zeleniny na něm odděleně asi 5 minut opékáme. Pak vždy osolíme a opepříme, vyjmeme z pánve a necháme okapat.
Tymián opláchneme, vodu otřepeme a lístky otrháme. Asi 3/4 tymiánu smícháme se zbývajícím olejem.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180°C). Zapékací mísu vymažeme tukem a pak do ní střídavě skládáme zeleninu a plátky sýra(nám nejvíce chutnal ovčí nebo kozí, ale záleží na vás jaký máte rádi). Na horní vrstvu nalijeme olej s tymiánem. Takto připravený nákyp pečeme v troubě asi 15 minut. Nákyp je nejlepší se světlou bagetou nebo rohlíkem.