Postup přípravy receptu Zeleninový pilaf s rajčaty:
Rýži propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme menším množstvím vody tak, aby voda sahala na prst nad rýží. Osolíme a vaříme za stálého míchání na středním plameni, dokud se voda neodpaří. Rýže by měla zvětšit svůj objem. Potom do hrnce vlijeme 3 šálky vařící vody a pod pokličkou dusíme na mírném ohni. Cibuli drobně pokrájíme, omytou mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme na proužky a rajčata na kostičky. Zeleninu osmahneme na rostlinném oleji dozlatova. Zeleninu vmícháme do rýže, dobře promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni po dobu 5-ti minut. Do hotového pokrmu přimícháme posekané bylinky a rozdrcený česnek. Necháme odležet, aby se chutě spojily.