Použité suroviny receptu Zeleninový špíz s jogurtovým dipem:
1 malá cuketa
| 100 g malých rajčátek
| 1 mrkev
| 100 g žampionů
| 100 g jarních cibulek
| 4 snítky šalvěje
| 4 snítky tymiánu
| sůl
| 2 lžičky grilovacího koření
| Dip:
| 1 jarní cibulka
| 1 stroužek česneku
| 1 bílý jogurt
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl
| černý pepř
Postup přípravy receptu Zeleninový špíz s jogurtovým dipem:
Cuketu, rajčátka a mrkev důkladně omyjeme. Žampiony a cibulky očistíme. Všechnu připravenou zeleninu nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme na špízy. Šalvěj a tymián opláchneme a vytřepeme dosucha. Hotové špízy osolíme, posypeme grilovacím kořením a proložíme snítkami čerstvých bylinek. Uložíme do chladničky a necháme rozležet - nejlépe přes noc. Na dip si očistíme cibulku a nasekáme ji nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce důkladně promícháme jogurt s cibulkou a česnekem, pak přidáme olej a podle chuti osolíme a opepříme. Zeleninové špízy opékáme ze všech stran na rozpáleném grilu asi 6 minut. Rozdělíme je na talíře a podáváme s jogurtovou omáčkou. Můžeme ještě ozdobit sedmikráskami.
Fotky receptu Zeleninový špíz s jogurtovým dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!