Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninový vývar pod pečenou pokličkou:
1 balíček listového těsta, musí být hodně zmrazené
| 800 ml hovězího vývaru,studeného
| 60 g drůbežích jater
| 5 vajec
| 1 mrkev
| 2 řapíky celeru
| 1/2 menšího pórku
| 1 lžíce nasekaného kerblíku nebo petrželky
| 1 lžíce másla
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Zeleninový vývar pod pečenou pokličkou:
Nejdřív si připravíme zeleninu: mrkev, celer oloupeme, omyjeme a osušíme, pórku odřízneme zelené listy a kořínky. Bílou část podélně nařízneme, omyjeme a osušíme. Vše pak nakrájíme na malé kostičky. Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kosičky. Na pánvi rozpálíme máslo a játra na něm 2 minuty opečeme. Přidáme zeleninu, 10 minut dusíme pod pokličkou a pak necháme vychladnout. Zeleninu, játra rozdělíme do 4 bujonových šálků, do 3/4 je zalijeme studeným vývarem a do každého opatrně vložíme pomocí lžíce syrový žloutek. Posypeme kerblíkem. Listové těsto rozválíme na plát silný 0,5 cm a vykrojíme z něj 4 kolečka v průměru o 1 cm větší, než jsou šálky. Vejce rozšleháme s 1 lžící studené vody a potřeme jím okraje koleček. Potřenou stranou je přitiskneme k šálkům. Pak potřeme také povrch koleček. Dáme je zapéct do trouby rozehřáté na 210°C, po 20 minutách vyndáme -"pokličky" by měly být vypouklé a zlatavé. Podáváme.
Fotky receptu Zeleninový vývar pod pečenou pokličkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!