Použité suroviny receptu Zeleninový vývar s barevnými nočky z dvouzrnky:
3 mladé karotky
| 1 mladá petržel
| 1/2 menší cukety
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| špetka ml. nového koření
| pepř
| 1,5 l vody
| 200g mražené nebo čerstvé brokolice
| svazek petrželové natě
| 100g celozrnné mouky z dvouzrnky
| 1/2 lžičky soli
| 2 vejce
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce rajského protlaku
| 1/2 lžičky paprikové pasty
| bílý a černý pepř
| 1 lžička kari koření
Postup přípravy receptu Zeleninový vývar s barevnými nočky z dvouzrnky:
Brokolici a zelenou petrželku odložíme stranou. Ostatní zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření a pepř. Přivedeme k varu a pomalu vaříme 60 minut. Na knedlíčky vymísíme mouku z dvouzrnky se solí, pepřem a olejem, přidáme vejce a nasekanou petrželku. Těsto rozdělíme na tři části. Do jedné přidáme paprikovou pastu a kečup, druhou ochutíme bílým pepřem a obarvíme kari kořením. Třetí část těsta necháme původní. Uvařenou zeleninu vybereme z hrnce. Část vývaru odebereme a použijeme na vyváření nočků. Do zbylého vývaru přidáme malé růžičky brokolice a chvíli povaříme. Přidáme karotku nakrájenou na kolečka a odstavíme z ohně. Odebraný vývar necháme projít varem. Nočkové těsto protlačíme haluškovým sítem do vřícího vývaru odděleně podle barev. Dostaneme tak tři ruznobarevné nočky, které rozdělíme do talířů a zalijeme hotovou polévkou s brokolicí a mrkví. Posypeme nakrájenou petrželkou.
Fotky receptu Zeleninový vývar s barevnými nočky z dvouzrnky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!